Žiga Rustja in Anika Horvat sta med rjuhami posnela videospot za singel ‘Nov list’

Vir: Mars Music d.o.o. / Dallas d.o.o.

‘Nov list’ je že četrti singel in videospot iz odličnega drugega albuma primorskega pevca in avtorja Žige Rustja. Album ‘Čas’ je izšel v sredini junija, pri snovanju albuma pa je sodelovalo več priznanih glasbenikov: Drago Mislej Mef, hrvaška pevka Jessica Atlič Mclogan, producentsko taktirko pa je ves čas držal Andrea F.

Pri pesmi ‘Nov list’ je Žiga Rustja k sodelovanju povabil  kolegico iz Obale, priljubljeno pevko Aniko Horvat, saj sta oba z Andreo F čutila, da pesem potrebuje žensko energijo.  Nastal je še en čudovit duet dveh glasbenikov iz Obale.

‘Od samega začetka je pesem Nov list potrebovala žensko plat. In z Andreo sva pomislila na številna imena, vendar Anika je bila tista najbolj zagreta, kar je smisel sodelovanj. Enostavno, stvar moraš začutiti. Video smo posneli v Mind Hotelu Slovenija, v čudoviti suiti, zato se izredno zahvaljujem Anji Kovačič iz Hotelov LifeClass Portorož, da je omogočila to izkušnjo, predvsem pa, da smo imeli ves Portorož pod seboj za en dan. Imeli smo se super, predvsem pa me je nasmejala misel, da si nisem nikoli mislil, da bom kdaj delil posteljo z Aniko Horvat.

Snemalni dan, preživet med rjuhami prestižne sobe Mind Hotela Slovenija s čudovitim razgledom na Portorož, bo vsem prisotnim še dolgo ostal v spominu. 

‘Najbolj nama je bilo žal posneti video tako hitro. Slikali smo se v sobi s pogledom na plažo Meduza, na nama domačo promenado, da ne govorim o tem, kako ta kombinacija z udobno posteljo ob sončnem zahodu, daje občutek razvajanja. Četudi le kak kilometer od doma.’ ŽIGA RUSTJA

Žiga Rustja je s spremljevalno skupino februarja nastopil kot predskupina legendarni skupini Plavi orkestar v Areni stožice, 13. junija pa je nastopil v Avditoriju Portorož. V bližnji prihodnosti ga lahko ujamete v Izoli, Na Ribiškem prazniku (17. avgust) ter pa 25. avgusta v Kavarni Café Central, LifeClass Portorož.

NOV LIST:
Besedilo, glasba in aranžma: Žiga Rustja
Fotografije: Matteo Prodan
Videospot: Sonicyut