Zmajeva kuhinja: Sadne sladoledne lučke

0

Sestavine

  • 550 g očiščene, na kocke narezane lubenice
  • 5,5 žlice sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica na majhne koščke narezane temne čokolade
  • 120 ml koksovega mleka v pločevinki
  • 6 srednje velikih kivijev

Postopek

  1. V blenderju (kuhinjskem mešalniku) gladko zmešamo na kocke narezano lubenico skupaj z 2 žlicama sladkorja in limoninim sokom. Z vrha poberemo pene, potem pa sadno kašo previdno vlijemo v modelčke, ki jih napolnemo približno do 2/3. Po kaši potrosimo koščke čokolade in jih z nožem ali leseno palčko potisnemo v zmes (pazimo, da nekaj koščkov potisnemo čim bolj k robu modelčkov, da bodo kasneje, ko bo zmes zamrznila, lepo vidni). V sredino zmesi potisnemo palčke, potem pa modelčke zapremo in jih za 3 ure in pol shranimo v zamrzovalnik.
  2. Zadnjih 30 minut zamrzovanja pripravimo drugi sloj. V kozico vlijemo kokosovo mleko in mu dodamo 1,5 žlice sladkorja. Segrevamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se ves sladkor raztopi, potem pa kozico odstavimo in zmes hladimo 30 minut. Če se med ohlajanjem zelo strdi in ni več tekoča, jo razredčimo z žlico ali dvema hladne vode.
  3. Modelčke vzamemo iz hladilnika in odstranimo pokrovčke. Na zamrznjeno sadno kašo vlijemo tanko plast ohlajenega sladkanega kokosovega mleka. Nezaprte modelčke za 45 minut shranimo v zamrzovalnik.
  4. Kivije očistimo, olupimo in narežemo na koščke, ki jih skupaj z 2 žlicama sladkorja v blenderju gladko zmešamo. Sadno kašo precedimo čez drobno cedilo, da odstranimo semena. Precejeno zmes hladimo 30 minut, potem pa jo previdno vlijemo na zamrznjen sloj kokosovega mleka. Modelčke zapremo in lučke pred serviranjem shranimo v zamrzovalnik še za 2 do 3 ure.